FLYGARPODDEN – MITT FLYGANDE LIV

Vi välkommnar alla lyssnare tillbaka till en ännu ett avsnitt av flygarpodden!

Vi har träffat Thorbjörn Engback som har drygt 7000 flygtimmar från försvaret, där han har flugit både draken och viggen i kalla krigets dagar. Thorbjörn berättar om den tuffa utbildningen och om det ständiga hotet att inte få fullfölja sin utbildning vid försvaret.

Vi får följa med på otroliga historier från tiden när Thorbjörn var verksam som flygförare. Vad var det egentligen han tänkte när han insåg att Gotland skulle kunna falla på 7 minuter om de flygplanen från dåvarande Sovjetunionen girade höger över Östersjön?

Vi får även höra Thorbjörns jämförelser till nutiden med det stundande hotet från Ryssland och vad de nuvarande jaktpiloterna tänker på när larmet går.

In och lyssna!

 

Lämna ett svar