FLYGARPODDEN – DET NYA FLYGET

Vi välkommnar alla lyssnare tillbaka till en ny säsong av Flygarpodden! 

Vi har bjudit in Fredrik Kämpfe, branschchef om det svenska flyget från transportföretagen för att ge oss de senaste nyheterna kring branschen. Vad hände egentligen med Air Leap i veckan och varför har Norge bättre riktade stöd till flygbranschen än vad Sverige har?

Vi pratar även om hur läget ser ut ute i Europa och Sverige med återhämtningen av trafiken efter pandemin. Flera och flera länder som nu öppnar upp sina gränser och häver restriktioner vilket kan medföra en bra sommar för flyget enligt vår gäst Fredrik Kämpfe. 

Vidare så pratade vi om det ’’nya flyget’’ vilket innebär elflygplan, drönare och andra alternativa bränsle flygplan. Hur långt bort är vi från att flyga kommersiellt med det ’’nya flyget’’? Eller är omställningen redan här? Kan en Slovakisk flygande bil vara vår framtida transportmedel? 

Detta tillsammans med mycket annat tas upp i säsongens första avsnitt och vi får också vår egna Fredrik att gå med på att skaffa flyglicens inom 10 år. 

In och lyssna!

Lämna ett svar